4 jun 2013

01-06-2013 FIRA DE SANT ONOFRE A ALGEMESÍ

  

Corriols a Algemesí
 
        
Volta a peu ja tradicional que se celebra amb motiu de les festes en honor de Sant Onofre, que compta amb una massiva participació d’atletes de totes les edats i que marca el preludi del què serà una constant en les carreres populars a partir d’ara: el calor que ja es deixa sentir amb una creixent intensitat.
 

           

 Dues voltes a un circuit de 5 quilòmetres pel casc urbà i l’entorn natural d’una població que celebra el dia 12 la festivitat d’un sant, el nom del qual no es posa pràcticament a quasi ningun xiquet nascut a la vila. Quants Onofres conegueu? 

Lorea Espasa
            Pel carrers, festa. La gent ocupa les terrasses i anima, o ignora, el pas dels atletes. La fira no es lliura del seu variat trepitjar i esbufecs. Les persones del grup que encapçala la cursa, són les que més semblances tenen amb el sant: la capacitat per suportar les adversitats metereològiques i l’aspecte flac, eixut, conseqüència d’una alimentació amb certes restriccions (com l’eremita) i una severa càrrega física (a diferència d’ell). 
 




Joan Aliaga
           
Els corredors i corredores que no ocupen posicions de privilegi, s’empapen del bullici, saluden gent coneguda i bromegen amb els joves que, de festorra, alteren la quietud de les voreres del riu Magre. Fins i tot es fixen en un fotògraf que troben posicionat dalt del mur de protecció i giren la vista per no vore, o per imaginar com de tràgica o divertida, seria una possible caiguda des del punt d’on de segur, s’obtenen les millors imatges de la carrera. 

            El grup diríem “familiar” dels Corriols, participà en esta cursa del Circuit de la Ribera. Primer els menuts i menudes en carreres considerades no competitives pels organitzadors, però no per a ells i elles que ho donen tot en cada poble que van. Dura uns breus minuts la cosa i després està la recompensa en forma d’una vesprada a l’aire lliure, amb amics, companys i joc sense parar en llocs per on no passen cotxes. A continuació els pares i mares...
 
Óscar López
           

Altre grup de Corriols va preferir un ambient més fresquet per a córrer. El van trobar en el vespre i la platja de Gandia, a la segona edició del 10k nocturn de la capital de La Safor.


Resultats Algemesí
Resultats Algemesí xiquets
Resultats Gandia
Fotos

No hay comentarios:

Publicar un comentario