Presentació del club


El Club d’Atletisme Corriols de Sueca comença la seua activitat formativa i esportiva en la ciutat que li dona nom. Tot i que es tracta de la continuació del projecte que ve desenvolupant-se des de la temporada 2008-2009 sota distintes denominacions i estructures associatives, ara ho fa com a entitat independent. Durant estes últimes temporades ha seguit les mateixes directrius esportives i educatives gràcies a les persones que han cregut en ell: pares, mares i equip tècnic. Al llarg d’estos anys ha aconseguit atreure una important quantitat de xiquets i xiquetes, 72 en el curs 2011-2012, els quals han vist satisfeta la seua necessitat de moviment a través d’activitats amb un marcat caràcter lúdic. Tot açò sense rebutjar el repte de la qualitat, és a dir, allò que demanen els/les atletes que busquen l’alt rendiment en l’alta competició a nivell nacional. I fruit de l’esforç i sacrificis dels esportistes i les seues famílies, així com per l’interés i la dedicació dels entrenadors, s’han aconseguit importants resultats en campionats autonòmics i també participacions destacades en campionats d’Espanya tant a nivell individual com d’equip: or i bronze per equips en cross, plata en velocitat en pista coberta i a més els seus atletes han estat convocats en nombroses ocasions per a formar part dels distints equips de la nostra selecció autonòmica tant en categoria masculina com femenina.

Respecte a programes anteriors, el C.A Corriols de Sueca presenta un caràcter nou i innovador: l'interès per l’entorn natural immediat, ja que el mot “corriol” que serveix per denominar esta associació esportiva, té variades accepcions que recullen l’esperit de vinculació amb el medi que ens envolta i amb l’activitat que desenvolupa.

Així mateix, promou la realització d’activitats físiques convertint-les en propostes per al lleure amb caràcter familiar on tots els seus membres queden implicats d’una forma o d’altra: des de la participació directa a la col·laboració en l’organització i des de la gestió de l’entitat al gaudi en la contemplació de l’espectacle esportiu.

Entre els seus objectius estan el contribuir en la formació dels xiquets i joves a través de la pràctica esportiva, potenciar la salut, tant física com psíquica i fomentar els hàbits de vida saludables, millorar la condició física i l’habilitat motora a través del joc i les distintes disciplines de l’atletisme, fomentar l’interès i la satisfacció per la pràctica esportiva regular, fomentar les relacions socials, aconseguir que l’esportista s’ho passe bé fent esport i desenvolupar en els/les practicants l'esperit esportiu. També pretén actuar sobre la preparació de les proves físiques i tècniques requerides per a l’accés a determinats estudis o llocs de treball i conèixer, valorar, disfrutar i respectar el medi natural.

Tot açò gràcies a una programació per etapes des de la formació de base amb activitats lúdiques, la introducció progressiva  de l’atletisme fins la preparació especialitzada, amb l’aplicació d’una metodologia globalitzada que fuig de l’especialització prematura i de criteris d’entrenament orientat al rendiment i un equip d’entrenadors format per persones vinculades a l’àmbit educatiu i a l’atletisme, tots ells Llicenciats i Mestres d’Educació Física.
 
Les seues activitats es realitzen dilluns, dimecres i divendres a l’Estadi Municipal “Antonio Puchades” de Sueca i van dirigides a xiquets i xiquetes a partir dels 7 anys.

Vicent Pérez (Coordinador de l’àrea esportiva)

No hay comentarios:

Publicar un comentario