2 sept 2015

A SETEMBRE, QUI TINGA LLAVOR QUE SEMBRE



Corriols a Manuel.
            La nostra terra es caracteritza per una idiosincràcia particular, marcada per una cultura i una llengua úniques. A més, el vocabulari i les dites es mostren molt representatives de la nostra manera de ser i d’actuar. És per això que per a la redacció d’aquesta crònica hem recuperat una dita molt popular d’aquest mes i que els suecans en general coneguem molt.

Les germanes León a Corbera.
   La nostra llavor ve representada per una planificació exigent i il·lusionant de la Marató de València i que aquesta setmana tenia parada a Manuel i Corbera, dos cites imprescindibles al calendari popular de carreres. En primer lloc, a Manuel, municipi que pertany a La Ribera Alta, acollia la 25 edició de la Volta a Peu Nocturna. Una cursa que atrau els corredors per la particularitat de poder córrer-la de nit. D’aquesta manera, una vintena de corriols es desplaçaren amb la intenció de realitzar un entrenament previ i la cursa posterior. Mentre els més majors realitzaven l’escalfament habitual, alguns dels més menuts es feien un lloc entre els primers classificats ja que Aina Pérez aconseguia la segona posició en categoria cadet. 


Jota, volant, arribant a meta de Manuel.

Destacar també els grans registre d’Alba i Maria León, Maria Martínez i Aitana Ferrando en les seues respectives categories. Després de les curses infantils tenia lloc la prova absoluta. A les 9 de la nit més de 600 atletes encaraven els carrers de Manuel amb diferents objectius. El primer dels nostres en arribar va ser Juan Antonio Ferrando “Jota”, amb un excel·lent registre que el situava entre els 10 primers de la seua categoria. Darrere d’ell tota una gran massa grogueta xafava la línia de meta després de quasi 20 quilòmetres d’entrenament. Xapó per a tots ells que decidiren acabar la nit amb un sopar de germanor a la mateixa localitat.


Alicia Carrillo,
 pels carrers de Corbera.
            Ja en dissabte, a la localitat veïna de Corbera tenia lloc la 18a edició de la Volta a Peu amb les seues característiques rampes. En aquesta ocasió el nostre club estava representat per una desena de corriols que volgueren desafiar la gran humitat de l’ambient i l’exigent recorregut. Destaquem en aquesta cursa a “Relámpago Soler” que acudia amb moltíssima il·lusió amb la intenció de seguir amb la preparació de la marató. De la mateixa manera ho feia Alicia Carrillo, un dels “últims fitxatges” del club que aporta energia i alegria als entrenaments.

            Com indicàvem abans, ja estem a setembre i al nostre poble es caracteritza per ser un mes de festes. El nostre club participa en el calendari esportiu de Sueca col·laborant en l’organització de la 1a Cursa de la Fira, centrada especialment en tots els xiquets i xiquetes i de la qual anirem informant-vos. Perquè, com sempre hem defés, ells són el futur del nostre club i de la nostra societat i per això apostarem sempre per iniciatives dedicades per als més menuts.

            Bones festes i a volar!
           
CARLOS MIRAGALL COLOMAR

CA CORRIOLS SUECA

No hay comentarios:

Publicar un comentario