2 jun 2015

31-05-2015 VIATGE A ÍTACA


“Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí siga llarg, ple d'aventures, ple de coneixences. Has de pregar que el camí siga llarg, que siguen moltes les matinades, que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven, i vages a ciutats per aprendre dels que saben.”

Arranquem aquesta crònica setmanal amb la lletra del popular poema de Lluís Llach, “Viatge a Ítaca”. I és que les notes d’aquesta bonica cançó sonaren el dissabte en la 10k Nocturna de Gandia en homenatge i memòria d’Antoni Herreros, membre del club organitzador i persona destacada dins de la FACV. Foren uns moments emotius, on els vora 4000 corredors que esperaven a la línia d’eixida estaven a punt de començar el seu particular viatge a Ítaca. Qualsevol que estiga llegint aquesta crònica entendrà ben bé aquest viatge ja que, com diu la lletra, cada moment relacionat amb el running està ple d’aventures, de gent, de coneixences, etc. I totes aquestes situacions, unides a la possibilitat de viatjar pels racons del nostre país cada cap de setmana, són les que li donen valor a l’atletisme.

Clara entra en segona posició en el Palmar.
Així, aquest cap setmana, el nostre viatge particular en busca de noves aventures feia escala a  Gandia, El Palmar, Nules i Requena. La primera parada tenia lloc el dissabte a El Palmar, que presenciava el debut d’un nou corriol (un altre més) en la 6a Volta a El Palmar que enguany estrenava recorregut, ampliant la seua distància fins al clàssic 10k. Una xicoteta representació del nostre club prenia part en la cursa que recorria àmpliament la marjal de l’Albufera. Ells i elles eren Miguel Almodóvar (debut), José Mulet, Dani i Lucas Soler i Àngels Aznar. En categories inferiors, destaquem també la gran carrera realitzada per Clara Frígols Alemany que després de sofrir una lleugera caiguda en l’eixida va remuntar posicions fins acabar en la 2a posició. Enhorabona Clara!

Uns quants Corriols als 10K nocturns de Gandia.
La segona parada tenia lloc a Gandia, en una cursa que congregava a una gran multitud de runners que desafiaven les amenaces de pluja. La prova va ser presenciada per una gran quantitat de públic que animaven constantment. La particularitat de la carrera (es disputava a les 9 de la nit) feia que molts dels nostres participaren. Així, un total de 18 corriols prenien l’eixida baix una fresca nit i una gran càrrega emotiva pel minut de silenci anterior. Els resultats, com sempre excel·lents. Des de Damián, que continua amb un moment de forma increïble, fins a Chus, última dels nostres representants, passant per Sonia, que aconseguia la seua millor marca personal en la distància. El viatge resulta igual d’interessant per a tots aquells que decidixen embarcar-se en aquesta aventura.
Ja per últim, ens fem ressó de dos participacions a Nules i Requena, ambdues, referides a la modalitat de Trail. En primer lloc, a Nules es disputava la 4a edició del Rodeno Cursa i Marxa per la Muntanya de Nules. A les faldes de la Serra d’Espadà, Ana Soler participava en la marxa de 10 quilòmetres aconseguint una excel·lent 12a posició. Sembla que Ana li va agafant el gust a la competició i gaudeix tant o més que el seu home cada vegada que es posa les esportives per a córrer. A seguir així Ana!
Luis entrant a meta a Requena.
Per altra part, a Requena, es disputava el 3r Trail Requena-El Rebollar, amb 20 quilòmetres i 700m de desnivell positiu per davant. Fins allí es va desplaçar l’incombustible Luís Ortells que realitzava un molt bon registre, aconseguint posicionar-se entre els 50 primers.
Sembla que amb l’arribada del mes de juny comença la temporada oficial de les carreres més populars, aquelles que es celebren en torn a les festes patronals de cada poble. Per als més aventurers no tenim altra solució possible que posar-nos les esportives i emprendre el nostre particular viatge.
Bona setmana, salut i a volar!

CARLOS MIRAGALL COLOMAR

CA CORRIOLS SUECA

No hay comentarios:

Publicar un comentario