25 mar 2014

23-03-2014 GRAN FONS DE TORÍS


Abans de començar
         Segona cursa puntuable del Circuit de la Ribera del Xúquer el qual s'estrena amb les carreres de més distància: la primera amb una mitja marató a Alcàntera i diumenge passat amb un gran fons a Torís. 
 
         Ambient festiu en esta població de la Ribera Alta que amb la novena edició de la seua prova esportiva, obria la setmana de falles. I és que a causa del gran nombre de músics de la comarca que acompanyen les distintes comissions falleres d'altres ciutats, les festes en honor de Sant Josep són celebrades en aquestos indrets, una setmana més tard per poder comptar amb tot el veïnatge. 


Sonia, Alícia, Clara, Mª José, Julia i Sales
         El recorregut de 16 quilòmetres despertà en els participants  sensacions i apreciacions un tant contradictòries.  Monotonia, per tractar-se d'un camí d'anada i tornada. Varietat, pels desnivells que imposa el relleu característic d'esta zona de la Vall dels Alcalans, limítrof amb la Foia de Buñol, amb els seus turons i llomes. Duresa, per la mateixa raó i per la distància a cobrir. Eclosió de vida, per la vegetació de pins i matolls que acompanyen en bona part del traçat i alhora tristor, per la visió lunar conseqüència dels incendis forestals. 

         El corredor i també la corredora, no acaba de llançar-se en les baixades, conscient del què li espera després. Va reservant-se per als quilòmetres finals que ocupen un tram que ja ha fet en sentit descendent a l'anada i que sap que l'ascensió li va a suposar un gran esforç a la tornada.
 
El bus de l'hora i setze
         Els Corriols, desafiant el terrible perfil de carrera que els organitzadors publicaren a la xarxa, es presentaren amb la major part del seu arsenal. Uns, ells i elles, entregant-se al límit i d'altres temorosos per si patien les conseqüències de la setmana festiva que havien viscut plenament. Els primers batent-se amb el temps, la distància, el relleu i els contraris. Els altres enfrontant-se a ells mateixa, però en grup. Quan el marcador de línia de meta assenyalava 1 hora i 16 minuts, 8 corriols junts el passaven per sota.   A partir d'aquest moment ja eren l'entitat que més participants aportava i es feien mereixedors del premi que l'organització atorgava al club més nombrós, un pernil, obsequi que ja va convertint-se en habitual. I encara en faltaven per entrar. Fins completar-ne 21.


RESULTATS TORIS 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario