1 oct 2013

28-09-2013 VOLTA A PEU A SUECA


         Si en l'edició passada i en els primers mesos de vida del Club, sols 20 corriols, entre menuts i adults, participaven en la Volta a Peu a Sueca, en la d'aquest any el color grog del seu equipatge era ben present i visible pels carrers de la nostra ciutat, mostra inequívoca de la solidesa que té i la confiança que genera el seu projecte esportiu.        

         A l'àmbit educatiu la competició és considerada com un mitjà formatiu més, que ha d'incentivar el treball realitzat durant els entrenaments, facilitar experiències de saber guanyar i saber perdre, i on l'èxit ha d'associar-se a l'esforç. En esta edició molts menuts suecans es van quedar despagats en vore que no pujaven al podi com a primers atletes locals al ser substituïda esta consideració per la de membre del club organitzador. Com diem a l'àmbit la pilota valenciana, l'esport dels valencians, “Les partides es guanyen quan s'arreglen”.  

         Sense llevar gens de mèrit a l'entrega de tots els xiquets i xiquetes participants en les diferents curses, per qüestions pràctiques esmentaré els membres del Club d'Atletisme Corriols de Sueca que van fer podi en la Volta  a Peu a la nostra població.  Àngela Martínez s'estrenava en la competició amb una victòria en la categoria prebenjamí i la seua cosina Alba León quedava segona. En alevins era Josep Maestro el 2on classificat en xics i Maria León 3a en xiques. 

         En Infantils competien en una mateixa carrera les dues categories, la masculina i la femenina. Aina Pérez, la campiona en dones, entrava en meta en companyia dels 3 primers classificats masculins, deixant molt enrere la resta de les seues competidores. 

         La seua germana major, Laura Pérez Rocher, era la segona dona que travessava l'arc de meta en la prova absoluta, convertint-se així en la primera suecana que ho feia, campiona a més en la seua categoria, la júnior, i guanyadora del premi en metàl·lic de l'esprint especial situat al quilòmetre 2. Feliç quan va acabar la carrera per l'èxit personal aconseguit i a més al seu poble, acabà irritada i trista pel tracte desconsiderat rebut per l'organització durant l'acte d'entrega de trofeus. L'acompanyava al podi la també corriol Andrea Pérez Iborra (3a). 

         També entre els corriols adults es va viure l'alegria de col·locar-se entre els tres primers. Blanca Fuentes s'emportava a casa el trofeu de segona classificada de veteranes A i ens deixava amb la convicció que no seria l'últim.       

         En definitiva, ambient familiar per la presència majoritària d'atletes locals, en una entranyable carrera de poble.

 
 
                                                                           Vicent Pérez Bernabéu
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario