9 abr 2013

GAVARDA, SANT ANTONI I MADRID


 
És el poble de Gavarda
un poble molt “ditxós”,
allà per advocat tenen
Sant Antoni el gloriós.

           
            Nomenar esta població de la Ribera i vindre al cap el nom del sant que sempre  es representa acompanyat per un porquet, és tot una. Un sant al què se li dediquen al cançoner popular, romanços on es ridiculitza la seua intervenció en fets de difícil explicació.


El sant fa miracles,
el prodigi és d'ell,
tot el que mor jove
mai es farà vell.

 
            Allà els Corriols van participar en la volta popular programada dins les festes en honor d'altre sant home, Vicent Ferrer i a més com a club amb major aportació d'atletes.


Lucía Fuster Carrascosa a Gavarda
            La vesprada s'obria amb la incertesa per l'oratge i en les primeres proves les nostres   corredores afegien a la quantitat, la qualitat. Alba León i Amaia Enamorado entraven contentes a meta en primer i segon lloc respectivament, pendents en els metres finals del públic que les ovacionava. La menudeta Lucía Fuster Carrascosa corria somrient de la mà de son pare.
 
            Maria León i Maria Martínez també feien un bon paper en la seua categoria classificant-se 5ª i 7ª i Aina Pérez arrodonia l'actuació de les atletes formades en l'escola esportiva del club, aconseguia la primera posició i pujava al més alt del podi.  

         
L'actuació dels majors va ser més treballada. Com si d'una ruta turística i històrica es tractara, el recorregut de 8.050 metres començava amb una volteta pel nou emplaçament del poble a resguard de possibles avingudes o pantanades.
Miguel Angel Gorris i Luís Ortells.
 
Per camins de tarongers inundats pel flaire de la seua flor, s'arribava al poble vell i després de travessar-lo, l'itinerari seguia pel costat del Xúquer el qual recordava aquell altre“miracle” o “fet inexplicable” que cantava el romanç basant-se en un fet real, de la dona que caigué al riu i si no la trauen s'ofega. Després al contrari, calia pujar tot el que s'havia baixat. Aconseguir la part més alta del recorregut posava cara d'enorme satisfacció als participants, ja que a partir d'aquest punt els 800 metres finals eren costera avall i també per la meravellosa panoràmica que de la Ribera s'oferia.

            Allí van estar Sales Gutiérrez i Ernest Martínez, Julia Iborra i Carlos Pérez, Alícia Rocher, Vicent i Laura Pérez, Blanca Fuentes, Vicenta Alemany, Julián León, Joan Aliaga, Enrique Iborra, Miguel Ángel Gorris, Luís Ortells, Lucas Soler i Juan Fuster.           
 
          

David Nadal es va desplaçar a Madrid per tal de participar diumenge 7 en la mitja marató de la capital, prova en la que va invertir 1 hora i 21 minuts.


 

Sant Antoni de Gavarda
no vull demanar-te res
perquè si tot ens ho dones,
tu et quedaràs sense res.
 
 
VICENT PÉREZ
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario