4 ago 2015

03-08-2015. GASTRORUNNER




Foto de família abans de la carrera de Riola.

Gastrorunner. Del prefix d’orige grec “gastro” (estòmac) i de la paraula anglesa runner (corredor), no sé si em puc declarar inventor d’aquest nou concepte que anem a introduir en aquesta crònica per relacionar els conceptes de gastronomia i esport. I és que ambdós tenen una relació intíma en el món de l’esport, tant per la seua relació saludable com per les conseqüències que provoquen un amb l’altre. D’aquesta manera, tirarem de la gastronomia valenciana per a descriure el que ha passat aquest cap de setmana en la vida dels corriols. Ho farem d’una manera refrescant i diferent: presentant el menú corriol.


Els menuts a Sollana
Entrants. A l’estiu abellix una bona amanida valenciana, amb tomaques del Perelló o del Mareny (no discutirem per la seua qualitat perquè és altíssima), una miqueta d’oli d’oliva i quatre talladetes de ceba novella. I així es presentava el divendres la Volta a Peu a Llaurí, resfrescant perquè va caure una bona aigua abans de començar que va servir per rebaixar la xafogor que predominava a eixes hores. Així començava el llarg cap de setmana, amb la presència de Vicent Boscà i Miguel Ferri, dos atletes de Corbera i Llaurí que corregueren com a casa, amb la companyia i el calor dels seus.

Àngels Aznar, 3a. local a Sollana.
De primer, peix. La Ribera Baixa és tradicionalment coneguda i famosa pel seu arròs però també per la gran varietat de peixos que es poden pescar, tant d’aigua dolça com d’aigua salada. Així som al club, gent de tot tipus, variats, diferents, més salats alguns i més dolços d’altres. I així ens vam desplaçar fins a Sollana un bon grapat de corriols per a representar amb orgull al nostre club. Des dels més menuts, els boqueronets, representats per Lucía, Mar, Alba, Aitana, Paula, Lucía Fuster, Maria, María, María Martínez, Dídac, els germans Serrano-Pavía i Aina. Fins als més majors, els llamàntols, que n’eren un bon grapat i d’una gran qualitat. Dels quals voldríem destacar a 4 que en aquest cas pujaren al podi en les seues respectives categories: David Nadal, Moha Chej, Joan Matoses i Àngels Aznar. La nit acabava amb un refrescant sopar, amb rises i bona comanyia. Bon treball de club i bona collita.

Blanca Fuentes. Que mai ens falte un somni.


Plat principal, paella (o per a ella). Plat típic per excel·lència dels valencians en generals i dels suecans en particular. I d’aquesta manera dediquem aquest apartat a ELLA, Blanca Fuentes Boix, que va ser capaç d’emocionar-nos el diumenge representant al nostre club al Triatló de Vila-Real. Blanca, que debutava en la modalitat de Triatló Sprint, aconseguia posicionar-se entre les 10 primeres classificades. Però el més important ja no és la classificació. El més important, en paraules de la mateixa Blanca, és “que mai ens falte un somni per lluitar, algo nou per aprendre,un lloc on anar i algú a qui voler”. Grandíssima!

De postre, Riola. L’últim plat del menú ens porta a la localitat veïna de Riola on el nostre club va aportar fins a 56 inscrits (impossible citar-los a tots i totes). Excel·lent representació i excel·lents resultats en general. Tots aquells que acabaren la cursa varen ser obsequiats per l’organització amb unes bones tallades de meló, fresques i gustoses per acabar aquest deliciós menú de cap de setmana.

Participants al Diper.
I per acabar, la tertúlia. Una tertúlia en forma de apunt, ja que el divendres es tenia lloc a Sueca un test intern del club, un tret d’eixida per a una de les proves més importants del calendari: la marató de València. Així, una gran part del nostre club es reunia per tal de mesurar les seues capacitats atlètiques i determinar així els ritmes d’entrenament. I és que, com sempre, podem tindre la sort de gaudir d’un gran mestre, un gran preparador físic que ens posa a punt per a cada competició amb una gran experiència i una grandíssima professionalitat. Gràcies Vicent!
Bona setmana, salut i a volar!

CARLOS MIRAGALL COLOMAR

CA CORRIOLS SUECA

No hay comentarios:

Publicar un comentario