19 may 2015

17-05-2015 HÀBITS SALUDABLES I FELICITAT



            Des de ben xicotets, els pares i mares dels xiquets intenten que els seus fills i filles siguen el més feliços possible i adopten hàbits saludables  donat que aporta molts beneficis durant tota la vida. Entre un dels hàbits més coneguts i recomanats pels especialistes està el fet de mantindre's actiu, viu i, si pot ser, practicant esport.        
     

Vicent Pérez, amb alguns membres de
l'escola  del C.A. Corriols.
       Comencem així la crònica d'aquest cap de setmana, protagonitzada especialment pel col.legi Lluís Vives de Sueca que organitzava, com tots els anys, la seua tradicional volta a peu. Cursa que enguany es centrava només en els xiquets i que feia que les persones adultes i familiars, s'encarregaren de vetllar per la bona organització de la prova. El nostre club va estar representat per desenes de xiquets que no volgueren deixar passar l'ocasió de participar en una prova festiva i que recorre els voltants de l'escola. La feina feta des del CA Corriols en promoció d'una vida saludable i la pràctica esportiva del running, va fer que molts dels nostres xiquets se n'anaren carregats a casa d'il·lusió i alguna que altra medalla. Volem destacar positivament a tots els corriols que disputaren les seues respectives carreres però especialment a Clara Ferrando, Kevin Llopis, Lucia Gil, Alba León, Amaia Enamorado, Dídac Ibiza, Aina Pérez i Maria León, que tot i la seua curta carrera esportiva tastaren de primera mà el que és pujar al podi dels campions. Tots ells es mereixen la nostra més sincera enhorabona i els animem a continuar acudint a l'escola del club a passar-s'ho bé i gaudir de l'atletisme.

Gran ambient a Alzira.
            Per altra banda, la vesprada del dissabte dividia als integrants del nostre club entre Alzira i Almansa. En primer lloc, a Alzira tenia lloc la 3a edició del 10k Alzira. Un recorregut urbà que recorria els carrers i voltants de la capital de La Ribera Alta. Un bon grapat de corriols va decidir participar, fent notar ja, el groc de la samarreta pels carrers per on xafen. Per ordre d'arribada els participants van ser Damián Salvador, Juan Antonio Ferrando, Carlos Miragall, Vicent Boscà, Miguel Àngel Ferri, Ernest Martínez, José Ramón Blanch, Enric Riera, Dani Soler, Emilio i Arnau Gorris, Sales Gutiérrez, Clara Muñoz, Miguel Ávila, Sofi Sospedra, Elena Ferrando i Loles Palacios. Destacar especialment el gran ambient viscut durant tota la cursa pels participants, tot i les altes temperatures que comencen a registrar-se en estes dates. També volem destacar la 2a posició d'Aina Pérez en categoria cadet que doblava esforços després de competir pel matí també. Per últim, la prova va demostrar el caràcter de germanor que tenen els integrants del nosre club ja que molts decidiren agrupar-se per ajudar-se durant tot el recorregut. Xapó per  a ells!

Representants de Corriols a Almansa.
            El mateix dissabte, però a Almansa, tenia lloc la 16a Media Maratón de Almansa. Vora 2500 corredors prenien l'eixida en una de les mitges maratons més populars del territori espanyol. Entre ells, destaquem la presència de David Nadal, Luís Ortells i Vicent Hernández, integrants del CA Corriols que viviren en primera persona el gram ambient que es viu en aquesta localitat que es bolca, literalment cada any, en la celebració de la cursa.

            Ja en diumenge, tenia lloc a València la popular Volta a Peu. El nostre club tenia una representació mínima però important, ja que la família Colechà, representada per Salva i Vanessa i el seu fill Andreu, desafiaven la gran multitud de corredors (uns 15000) per recórrer els principals carrers de la capital d'una manera diferent. La prova es recordarà per la victòria en categoria femenina d'Isabel Checa, que va aconseguir batre el rècord de la prova amb un registre de 27'15''.

            Arribats al final cal recordar el que déiem al principi. Un dels avantatges de fer esport és la generació de unes xicotetes proteïnes anomenades endorfines que s'encarreguen entre altres coses d'activar-nos la felicitat. Per tant, no és estrany que es creueu algú pel carrer excessivament feliç i penseu:  possiblement siga un runner.

            Salut, felicitat i a volar!



CARLOS MIRAGALL COLOMAR
C.A. CORRIOLS

No hay comentarios:

Publicar un comentario