8 jul 2013

06-07-2013 MARENY, CHULILLA I GUADASSUAR

MARENY DE BARRAQUETES, VOLTA AMB EXPLOSIÓ D’ESTÍMULS

Dissabte 6 de juliol, la població costanera es veia envaïda per milers de persones. Atletes i familiars es disposaven a viure en directe la sisena edició d'esta cursa benèfica que s'endinsa per l'arrossar característic del nostre paisatge i on van estar presents suant la samarreta groga (i de quina manera...!) un munt de Corriols. D'ells, les joves Laura Pérez i Blanca Mur van tindre recompensa al seu esforç i pujaren al podi com a 1ª i 2ª classificades de la seua categoria.

            Estímuls abans de l'eixida generats pel grup que animava els moments previs, provocant respostes característiques i estímuls durant tot el recorregut. Sèquies fartes d'aigua, de senill, bova i lliris. Verdor intensa, rotunda, contundent omplint els ulls dels atletes. Una coloració sols trencada pel discórrer dels centenars de samarretes d'infinits colors, pel camí de la Sèquia dels Arbres i per l'Alter dels Bassals. Coll-verds creuant encuriosits però amb vol fugaç, camallongues atraient l'atenció dels primers per allunyar-los del nius que amb tant de zel menen.  Tot un mar d'emocions per als que senten la terra.  

            Julián León considerà que el terreny pla no era bastant per a ell i es va desplaçar a Chulilla. Quasi 13 quilòmetres la major part dels quals per camins de terra i sendes, amb un inici molt dur pel desnivell i recompensa en la part més alta amb el descobriment d’espectaculars paisatges. Un Riu Túria encara amb vida i un recorregut que travessa en 8 ocasions les seues aigües. Coves, la llacuna de El Charco Azul i parets verticals d’escalada fixen en la retina dels participants imatges inoblidables de la carrera. La duresa de l'itinerari també deixà en el nostre atleta records (esperem que passatgers) en la seua anatomia.


            Dos dies abans la cita era a Guadassuar on la tradició mana que en la primera setmana de juliol se celebre la seua volta a peu. Ningú no sap en honor a qui, però el ben segur és que s'agraeix una carrera prop de casa, gratuïta i amb les atencions bàsiques cobertes. Molts Corriols, molts Corriolets, alguns d'ells debutant amb solvència, i un trofeu de primera classificada per Aina Pérez.


Resultats Mareny de Barraquetes

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario