23 oct 2012

21-10-2012 Corriols a Cullera i València

Els Corriols adults en el seu desplaçament diumenge passat, no van emprar molt de temps de vol a causa de la proximitat de la població que acollia el miler llarg de participants en la seua Volta a peu: Cullera. Més que a la ciutat, és a la serra a qui se li dona la volta. La Serra de les Raboses, denominada així per la gran quantitat d'estos astuts animals que fa ja molts anys en ella es podien trobar, queda sempre a l'esquerra dels atletes.

            Amb puntual i massiva eixida començava la 29ena edició d'esta cursa popular que en aquesta ocasió formava part també del Circuit de la Diputació de València. Des del mercat, cap a la mar. I una vegada en el Passeig marítim, l'acompanyant del corredor podia ser l'amic, l'amiga, mai l'adversari que se'n va cap avant o es queda enrere, els coneguts, els desconeguts o els propis pensaments i el mar. Un mar solitari, quiet, amb platges buides, brillant.

            Quan s'acabà el Passeig començava l'asfalt amb suaus pujades i baixades fins la seriosa costera que comença en Borrasca i arriba als voltants del far. Després una agradable baixada i altra vegada el mar, al costat i al front, amb unes vistes esplèndides, quasi aèries, de la platja del Dosser on en primavera i estiu podem espiar els corriols buscant l'aliment i deixant les seues petjades a la sorra.

            Ja en zona de muntanya, deixant a la dreta la Bassa de Sant Llorenç, la cursa travessava la Serra pel primer coll. Noves rampes en la urbanització Bonavista, que la té, posaven a prova la capacitat dels participants.

            La part més alegre de la carrera va ser el Barri del Raval, on la gent que l'habita, molt acostumada a gaudir del carrer, animava tot aquell que passava corrent, bé cridant-lo pel seu nom, el malnom, el poble de procedència o referint-se a ell o ella per un tret físic que el caracteritzara.  O bé tot plegat.
             En l'aspecte esportiu estos van ser els resultats dels nostres Corriols adults:
            Damián Salvador va rodar els 12.700 metres a una mitja de 4 minuts i nou segons el quilòmetre. Vicent Pérez ho va fer a 4'24'', Ernest Martínez a 4'37'', Carlos Pérez a 4'45'', Julián León i Miguel Ángel Ibiza a 5'12'', Alicia Rocher i Sales Gutiérrez a 6'08'', Mª Elena Ferrando 6'18'' i Julia Iborra a 6'18''.
            Un altre Corriol més valent, José Ribera, va córrer també diumenge passat, els 21 quilòmetres de la mitja Marató de València en un temps d'1 hora i 42 minuts.

FOTOS CULLERA 

No hay comentarios:

Publicar un comentario